עיר לדוגמה

קורס פו"מ (פיקוד ומטה) שמכשיר את עתודת הקצונה הבכירה של משטרת ישראל הגיע לנוף הגליל על מנת ללמוד מקרוב על השינוי הדרמטי שמתחולל בעיר מאז כניסתו של ראש העיר, רונן פלוט

שמה הטוב של העיר נוף הגליל הולך לפניה גם בקורסי ההכשרה של עתודת הקצונה הבכירה במשטרת ישראל. בקורס מו"פ (פיקוד ומטה) של המשטרה לוקחים חלק קצינים בכירים מתחנות משטרה בכל רחבי הארץ. ביום שלישי השבוע הם הגיעו לעיריית נוף הגליל במטרה ללמוד ולהכיר מקרוב על השינוי המדהים שמתחולל בעיר. ראש העיר, רונן פלוט, קיבל את פניהם של הקצינים ובמשך שעה ארוכה שוחח עימם והציג בפניהם את מהפכת ההתחדשות העירונית שמשנה את פני העיר מקצה לקצה. "לבנות את העיר מחדש זה אתגר וזאת משימת חיי" אמר פלוט וניצל את ההזדמנות כדי לקרוא לאנשי המשטרה להיות השגרירים של העיר ולדבר בשבחה.

המפגש התקיים באולם הישיבות של העירייה והתנהל באווירה אינטימית במתכונת של שיח פתוח מסביב לשולחן. ראש העיר פלוט פתח בהצגת סיפורו האישי והמסלול שעבר מקליטתו בארץ כנער חודשים ספורים לפני גיוס לצה"ל ועד לתפקידים בכירים במשרדי ממשלה וכנסת ישראל. פלוט סיפר על תפקידיו הקודמים בשירות הציבורי והסיבות שהניעו אותו לעזוב את ניהול הכנסת לטובת ראשות העיר.

"העיר הזאת יקרה לליבי. לא יכולתי לעמוד מהצד ולראות אותה יורדת אל פי התהום. כשהגעתי לעיר המצב היה קטסטרופה אבל מהרגע הראשון האמנתי שהמצב ישתנה ובזכות התמדה ועבודה קשה אפשר לשנות מציאות מקצה לקצה. העיר עשתה בשנים האחרונות כברת דרך משמעותית ועלתה בחזרה על המסלול, כעת היא ממריאה עם התחדשות עירונית חסרת תקדים בהיקפה עם תנופת פיתוח וגם שם חדש".

חלקו השני של המפגש כלל שאלות ותשובות. קציני המשטרה שאלו את ראש העיר על האג'נדה הניהולית שמובילה את דרכו הציבורית, על תכניות עבודה וממשקי עבודת הרשות עם תחנת המשטרה המקומית. המפגש הסתיים במחיאות כפיים והענקת תעודת הוקרה על קבלת הפנים החמה בנוף הגליל.