קיץ של אנגלית בנוף הגליל

בוגרי כיתות ו' בנוף הגליל נהנו מקייטנה של  מצוינות באנגלית בלי טלפונים ניידים

בהובלתה של סגנית ראש מינהל חינוך וקהילה, מרב ששון-אמויאל, העירייה יזמה לבוגרי כיתות ו' תכנית קיץ ייחודית למצוינות באנגלית. התכנית שנקראת First Class, כללה עשרה ימים גדושים בפעילות חווייתית בעיר ושלושה ימים (כולל שני לילות) כמחנה קיץ בכפר הנוער כפר גלים.

"הילדים נהנו מסדנאות מגוונות וכולן באנגלית ובהן: סדנת אילוף כלבים, סדנה במשק חי, סדנת ברייקדאנס בהנחיית קוסטיה, פעילות בנושא תזונה ואורח חיים בריא, סדנאות O.D.T, פעילות חדרי בריחה, סדנאות מוזיקה, סדנת תאטרון, פעילות חווייתית בהנחיית תנועת הצופים, סרט קולנוע, פעילות ספורט, רחצה במתחם ועוד", סיפרה סגנית ראש מינהל חינוך וקהילה, מירב ששון-מויאל. צוות התכנית שנרתם למשימה כלל את מיה גוטמן, רכזת תכנית אנגלית ברשות; דורה אוזן, מנהלת רשת הספריות ברשת המרכזים הקהילתיים; מורים אמריקאים, ג'יימי וטיילור שהתאהבו בילדי העיר; מורות ישראליות לאנגלית, דנה רק ודניאל פישמן; מדריך הנוער, ליאור קלפאוק וצוות מדריכים צעירים.

התכנית יצאה לפועל בשיתוף עם גופים רבים בהם משרד החינוך, משרד השיכון, שותפות גליל מרכזי, רשת המרכזים הקהילתיים בנצרת עילית ותלמ"א – תכנית למצוינות באנגלית. "לא מדובר רק בלימודי אנגלית אלא ביצירה של חברויות חדשות, עזרה הדדית והתמודדויות אישיות עם אתגרים מגוונים שמאפיינים את גיל ההתבגרות", סיפרה ששון-אמויאל וציינה כי גם הלינה מחוץ לבית תרמה לביטחון האישי ולתחושת העצמאות. "למדנו לאלף כלבים, להאכיל בעלי חיים ולטפל בהם, לשחק ולשיר באנגלית, להיות יחד ולחלום באנגלית - והכול בלי טלפון נייד, מסתבר שאפשר לחיות בלעדיו", סיפרו התלמידות.

גם ההורים סיכמו בסיפוק והביעו שביעות רצון מהצלחת התכנית. "אני נפרדת בקצת עצבות, אבל בהוקרה גדולה לצוות First Class על קייטנה נהדרת, מלאה פעילות, חברות, גישה אישית וקבלת כל אחד ואחת כפי שהוא. אשמח מאוד לרשום את בני מראש לקיץ הבא", סיפרה אחת האימהות.