"תוצרת הארץ" מסכמת שנת פעילות ראשונה בנוף הגליל

המפגש המסכם התקיים בתחילת השבוע באווירה חגיגית, בהשתתפות ראש העיר, רונן פלוט, מנכ"לית העירייה, חוה בכר וחבר מועצת העיר דוד שינאן

ביום ראשון השבוע התכנסו 23 סטודנטים תושבי נוף הגליל למפגש המסכם את שנת פעילותם הראשונה בקהילת הסטודנטים "תוצרת הארץ".

"מדובר בפרויקט קהילתי שהחל השנה בשיתוף של העירייה עם מכללת עמק יזרעאל, מרכז הצעירים ועמותת "תוצרת הארץ" מבית התאחדות הסטודנטים הארצית", הסבירה מנכ"לית העירייה, חוה בכר.

מנהלת הפרויקט, נועה זליגמן, ציינה כי במסגרת הפרויקט הוקמה קהילה משמעותית של סטודנטים שפועלים באופן אקטיבי לטובת צעירי העיר ומעמידים אותם במרכז.

הסטודנטים, מרביתם לומדים לתארים במכללה האקדמית עמק יזרעאל, סיפרו על הפעילות לאורך השנה שכללה מפגשי שיח, אירועים תרבותיים, היכרות עם גורמי מפתח בעיר והתנדבות בקהילה. כליל כנעני, עוזר מנכ"לית העירייה, שמלווה את הפרויקט, אמר כי בסיום השנה הראשונה הושגה המטרה שהציב ראש העיר, רונן פלוט, לחזק את הצעירים בעיר ולהעניק להם זהות חברתית ומשימתית שמהווה בסיס עתידי להישארותם בעיר בסיום לימודיהם האקדמיים.

ראש העיר, רונן פלוט, ברך על הפרויקט וציין כי בשנה הקרובה העירייה תפעל להרחבת התכנית והכפלת מספר המשתתפים בה. "המטרה, בסופו של דבר, היא לעודד את הצעירים להישאר בעיר גם לאחר סיום לימודיהם האקדמיים ולבחור להקים בה בית ומשפחה", אמר פלוט וציין כי בימים אלה מוקמת קריית הייטק עם היצע תעסוקתי איכותי רחב על מנת שהצעירים בעיר יוכלו להשתלב במקומות תעסוקה אטרקטיביים.