מספר שיא של ילדים בבית הספר לכדורגל בנוף הגליל

170 ילדים בגילאי גן חובה עד כיתה ו' הגיעו למפגש ההשקה של בית הספר הראשון לכדורגל ברובעים של נוף הגליל

המיזם הינו משותף לעירייה, רשת המרכזים הקהילתיים, הרשות לביטחון קהילתי ומועדון הכדורגל העירוני הפועל נוף הגליל, במסגרתו מתאמנים ומשחקים ילדי העיר בגילאי גן חובה עד כיתה ו' במגרשי כדורגל משודרגים בארבעה מוקדים ברחבי העיר בהתאם לחלוקה לתשעת הרובעים.

"הרעיון נולד לפני כחצי שנה על ידי ראש העיר, רונן פלוט, שביקש להרחיב את פעילות הכדורגל בקרב ילדי העיר מצד אחד, ומצד שני להשתמש במתקנים המשודרגים ולהעמיד אותם לרשות הילדים בליווי מקצועי הן בהיבט הספורטיבי והן בהיבט החברתי קהילתי", סיפר כליל כנעני, שמלווה את הפרויקט מטעם העירייה.

ביום חמישי שעבר התקיים אירוע ההשקה הרשמי של בית הספר לכדורגל במתכונתו החדשה. למעלה מ-170 ילדים הגיעו למפגש החגיגי שהתקיים במעמד ראש העיר, רונן פלוט והנהלת קבוצת הכדורגל הפועל נוף הגליל. "אני רוצה שכל ילד וילדה בעיר יוכלו ליהנות מהמתקנים העירוניים החדשים שמוקמים ברחבי העיר, במסגרת תכנית ההתחדשות העירונית. אנו משקיעים סכומי כסף גדולים במתקנים הללו על מנת שיעמדו לרשותם של ילדי העיר וישמשו בעבורם", הסביר ראש העיר פלוט וציין את הערך המוסף שהוא רואה בפעילות הספורטיבית בכלל ובכדורגל בפרט. "ספורט זה לא כושר גופני, ספורט וכדורגל בפרט זה חינוך למשמעת, עבודה בקבוצה, כבוד הדדי, עמידה בלוח זמנים והתנתקות של כמה שעות ביום מהחיבור למכשיר הטלפון הנייד".

אירוע הפתיחה התקיים במגרש הכדורגל של בית ספר אורט "שרת" באווירה חגיגית במיוחד. "מחמם את הלב לראות כל כך הרבה ילדים נענים למיזם ומגיעים באמצע החופש הגדול לשחק ולהתאמן בבית הספר", אמר איש הספורט והפעיל החברתי, וילי פוגל, שמרכז את הפרויקט בהתנדבות. המנהל המקצועי, רועי כהן, ברך על המיזם ואמר כי מספר הנרשמים הגבוה מעיד על ההצלחה הגדולה. לדבריו, בהנחיית ראש העיר פלוט, הוענקו לילדים המשתתפים בפעילות בית הספר ארבעה חודשי התנסות חינם וזאת על מנת לאפשר לכל ילד להיות חלק מן הפרויקט. "פעילות בית הספר מלווה בתכנית מקצועית שלא מביישת קבוצת כדורגל בליגת העל. הילדים מתאמנים פעמיים בשבוע החל מהשעה ארבע אחה"צ ועד שבע בערב בארבעה מוקדים שונים, כך שלכל ילד, בכל מקום מגורים בעיר, יש מגרש נגיש וקרוב לבית. מגרש כוכבית בשכונת הר יונה, מגרש ברקוביץ' לילדי שכונת בן גוריון, מגרש בגין עבור ילדי השכונה הדרומית והמגרש בביה"ס "ארבל" עבור ילדי השכונה הצפונית.