מגרשים מוארים בנוף הגליל

עיריית נוף הגליל תפעיל בחופשת הקיץ פעילות ספורטיבית לילית במגרשים מוארים בליווי מדריכים חברתיים עד השעה אחת בלילה

פרויקט "המגרשים המוארים" בנוף הגליל יפעל בארבעה מוקדים: מרכז ברקוביץ', תיכון "שרת", בשכונת הר יונה (מגרש כוכבית) ובשכונת מליבו. בני הנוער הם אלה שיקבעו היכן תתקיים הפעילות בכל יום וגם יבחרו את סוג הפעילות הספורטיבית. "צוות של מדריכים חברתיים בעלי הכשרה מקצועית בתחומי ספורט שונים ילוו את בני הנוער בכל אחד ממוקדי הפעילויות. הפרויקט יפעל מדי יום עד השעה אחת בלילה במהלך כל חופשת הקיץ", הסביר יבגני קומרניצקי, מנהל תחום מניעת אלימות, סמים ואלכוהול ברשות המקומית.

פרויקט "המגרשים המוארים" יפעל החל מהשבוע הקרוב במסגרת אירועי "קיץ פעיל בנוף הגליל", בשיתוף מפעל הפיס והרשות לביטחון קהילתי. הפעילו תכלול טורנירי ספורט לגילאים שונים ושיח חברתי עד השעות המאוחרות של הלילה. "המטרה היא לספק לבני הנוער בחופשה פעילות שמשלבת ספורט והנאה באווירה חברתית ונעימה תוך כדי משחק הוגן המבוסס על כבוד הדדי בין כל הקבוצות המתחרות", הסביר חבר מועצת העיר, דוד שינאן, שמלווה את הפרויקט. לדבריו, "הפרויקט 'מגרשים מוארים' מתמקד בבניית מסגרת המנתבת ילדים ובני נוער לאפיקים חיוביים שבהם יוכלו ליהנות בשעות הפנאי ולהימנע משוטטות וחוסר מעש. מגרש הספורט מהווה עבורם מוקד משיכה משמעותי ומאפשר להם זמן איכות ספורטיבי בו נוצרים מפגשים חברתיים, מעניינים, מאתגרים ובילויים בליווי מקצועי מבוקר".

ראש העיר, רונן פלוט, ציין כי המגרשים המוארים הם חלק קטן מפעילות קיץ ענפה המוצעת לילדי נוף הגליל בחופשת הקיץ. "ידוע כי השתתפות בפעילויות ספורטיביות בשעות הפנאי מאוד בריאה לגוף ולנפש ומסייעת בפיתוח מיומנות וקשרי חברות", אמר פלוט וציין כי לצד המגרשים המוארים העירייה מציעה שלל פעילויות ואירועים לילדים ולנוער בחופשה.