רוקדים בנוף הגליל

אלפים מתושבי נוף הגליל נהנו מאירועי פסטיבל הפולקלור הבינלאומי למחול שהתקיים השבוע בעיר המתחדשת

מי שביקר יום ראשון בשבוע שעבר בנוף הגליל לא יכול היה שלא להתרגש: מאות רקדנים ורקדניות מכל רחבי העולם כבשו את רחובות העיר במעגלי ריקודים ספונטניים יחד עם התושבים.

במשך שעתיים, החל מהשעה 18:00 בערב, רקדו ברחובות העיר להקות פולקלור מובילות משמונה מדינות: גיאורגיה, סין, מקסיקו, הודו, סרביה, טורקיה, רוסיה וברזיל.

האירוע הססגוני פתח את פסטיבל הפולקלור הבינלאומי שהתקיים ביוזמה משותפת של עיריית נוף הגליל, רשת המרכזים הקהילתיים, משרד התרבות ומעט"ף – המרכז הישראלי לחילופי תרבות עממית ופולקלור. הפסטיבל הוכתר כהצלחה כבירה ועמד בסימן התחדשות העיר ושינוי שמה לנוף הגליל.

עדי האס, מנהלת תחום התרבות ברשת המרכזים הקהילתיים, הנחתה את האירוע המרכזי שהתקיים בהיכל ברקוביץ', בהשתתפות ראש העיר, רונן פלוט, שיזם את הבאת הפסטיבל לעיר. "האירוע השמח והססגוני היה יריית הפתיחה לאירועי הקיץ בעיר", אמר ראש העיר פלוט, וציין כי העירייה הכינה תכנית פעילויות ואירועים מיוחדים לתלמידים ולנוער בחופשה. "נשים דגש על היצע איכותי של אירועים ופעילויות בהתאמה לגילאים השונים. הפעילות תכלול ימי כיף בבריכה, טיולים מחוץ לעיר, מסיבות לנוער, פעילויות ספורטיביות ומפגשים חברתיים בהובלת מדריכי נוער מקצועיים", הבטיח ראש העיר.