מסתמן: משרד הפנים ישלח באמצעות הדואר לבתי התושבים או לעירייה את כל ספחי תעודות הזהות עם כתובת העיר החדשה נוף הגליל

לבקשת ראש העיר, רונן פלוט, התושבים לא יצטרכו להגיע למשרד הפנים

רונן פלוט, ראש העיר נצרת עילית שהופכת בימים אלה לנוף הגליל, פנה בתחילת השבוע למשרד הפנים וביקש לאשר הנפקה מרוכזת לכל תושבי העיר של ספחי תעודות זהות מעודכנות בכתובת העיר החדשה - נוף הגליל. פלוט ביקש שלא לטרטר את התושבים בהגעה למשרד הפנים אלא לאפשר שליחת הספחים באמצעות הדואר ישירות לכל בית אב או לעירייה.

משרד הפנים נענה באופן עקרוני בחיוב. "בתעודה עצמה לא מופיעה כתובת המגורים אלא רק בספח המצורף. ספח זה, מעודכן בכתובת העיר החדשה, ישלח לתושבים וכל מה שהם יצטרכו לעשות זה להשליך את הישן ולהכניס במקומו את הספח החדש", מסר גורם בכיר בעירייה.

יצוין כי בשלב זה, השימוש בשם העיר נצרת עילית עדיין קביל בכל משרד ממשלתי ואין שום מניעה להמשיך ולהשתמש במסמכים ובניירת הקיימים. "לא צריך לשנות או להחליף שום דבר בשלב זה. כל תהליך שינוי שם העיר יתבצע בשלבים ולא בבת אחת", נמסר מהעירייה.