וייקרא שמה בישראל: נוף הגליל

ברוב של 79.7% אושר שינוי שמה של העיר נצרת עילית. השם החדש יוטמע בהדרגה ובשלב הראשון העיר תכיל את שני השמות: נוף הגליל (נצרת עילית)

10,242 מתושבי נצרת עילית השתתפו במשאל לשינוי שם העיר. 8059 הצביעו בעד. המשאל התקיים בפיקוח היועצת המשפטית של העירייה, עו"ד אולגה גורדון, היועץ המשפטי של החברה הכלכלית, עו"ד אבי שדה, עו"ד מיכאל מזאוי ומבקר העירייה, ינון ביטון.

ביום שישי שעבר פורסמו תוצאות משאל התושבים שקיימה עיריית נצרת עילית בשאלת שינוי שמה של העיר. מהתוצאות עולה כי 10,242 תושבים השתתפו במשאל והצביעו. 8059 תמכו בשינוי השם לעומת 2055 שהתנגדו.

הליך ההצבעה החל ביום שלישי שעבר וכלל את כל התושבים אשר מלאו להם 17 בעת רישום פנקס הבוחרים האחרון בבחירות לרשויות המקומיות. עשרה מוקדי קלפיות הוצבו בכל רחבי העיר בליווי פיקוח משפטי. הליך ההצבעה נמשך גם בימים רביעי וחמישי באמצעות קלפיות ניידות במקומות העבודה וביום שישי התקיימה הצבעה לסטודנטים ולחיילים.

המפקחת על טוהר המשאל, היועמ"ש אולגה גורדון, ציינה כי צוות משפטנים ועורכי דין ליווה את המהלך מתחילתו ועד לפרסום תוצאותיו. כמו כן ליווה את ההליך מבקר העירייה, ינון ביטון.

המשאל עורר עניין רב לא רק בקרב תושבי נצרת עילית אלא בכל המדינה. ראשי ערים רבים גילו סקרנות ושאלו על אופן יישום ההליך הדמוקרטי שאיננו מחויב על פי הנהלים והחוק. "שינוי שם העיר אושר פה אחד במועצת העיר ובוועדת השמות של משרד ראש הממשלה כך שאפשר היה להחיל את ההחלטה ללא המשאל", נמסר בתגובת העירייה, וצוין כי למרות זאת הוחלט לקיימו על מנת לשתף את התושבים ולאפשר להם להיות מעורבים ומשפיעים באופן אקטיבי.

כאמור, חלק ניכר מהתושבים השתתפו במשאל ומימשו את זכותם להצביע. בעירייה אומרים כי ההיענות הייתה גבוהה מהמשוער בהתחשב בעובדה כי אין מדובר ביום שבתון או בהליך בחירת ראש עיר. ראש העיר, רונן פלוט, הודה לתושבים על תמיכתם במהלך וציין לשבח את ההיענות הגבוהה למשאל. "מחמם את הלב היה לראות אלפים מגיעים לקלפיות ולוקחים חלק בחוויה דמוקרטית יוצאת דופן ומיוחדת במינה", אמר פלוט.