רוקדים בנוף הגליל

פסטיבל הפולקלור הבינלאומי למחול יתארח בשבוע הקרוב בעיר המתחדשת נוף הגליל (נצרת עילית)

פסטיבל פולקלור בינלאומי יתקיים ביום ראשון הקרוב (30/6) ביוזמה משותפת של עיריית נוף הגליל, רשת המרכזים הקהילתיים, משרד התרבות ומעט"ף – המרכז הישראלי לחילופי תרבות עממית ופולקלור.

"להקות מחול מובילות משמונה מדינות: גיאורגיה, סין, מקסיקו, הודו, סרביה, טורקיה, רוסיה וברזיל, יקיימו תהלוכת מחולות ברחובות העיר ובשיאה מופע מרהיב פתוח לקהל הרחב על במת היכל התרבות ברקוביץ'," סיפרה מנכ"לית העירייה, חוה בכר. הפסטיבל התארח בעיר לפני כשנתיים והוכתר כהצלחה כבירה. השנה הוא מתקיים בסימן התחדשות העיר ושינוי שמה לנוף הגליל.

מנהלת תחום התרבות ברשת המרכזים הקהילתיים, עדי האס, סיפרה כי בין המשלחות שיתארחו יש להקות מחול בעלות שם עולמי שמופיעות על הבמות הגדולות ברחבי העולם. "ביום ראשון, החל מהשעה 18:00 בערב, תושבי העיר יוכלו לצפות בלהקות מחול מובילות רוקדות בשכונות, במרכז רסקו ובמדרחוב השושנים, זהו מחזה יוצא דופן ומרהיב שחבל להחמיץ" ,  אמרה האס. בשעה 19:00 תתקיים הרקדה המונית עם ורה גורמן ברחבת היכל ברקוביץ', ובשעה 20:00 יתקיים אירוע השיא בהשתתפות כל הלהקות בקטעי ריקוד על במת ברקוביץ'.

ראש העיר, רונן פלוט, שיזם הבאת הפסטיבל לעיר, הזמין את התושבים ליהנות מהפסטיבל, וציין כי כל האירועים פתוחים לקהל התושבים ללא תשלום.

פסטיבל פולקלור 2019 - מעט"ף

גיאורגיה

הלהקה גבירילה (Gviria) נוסדה בשנת 1996 בטביליסי שבגאורגיה. במשך כל השנים השתתפתה הלהקה בפסטיבלים רבים ברחבי העולם; צרפת, ספרד, טורקיה, רוסיה ועוד. בשנת 2003 הוענקה ללהקה מדליית כבוד על חינוך הדור הצעיר ובשנת 2017 קיבלה כוכב כבוד על תרומתה לאומנות הגאורגית. הלהקה עובדת יחד עם השגרירות הישראלית בגאורגיה ועם הקהילה היהודית.

סין

הלהקה הסינית מגיעה מהעיר המפורסמת צ׳נגדו, פרובינציית סיצ׳ואן, ובעברית - ״בירת השמיים״. סיצ׳ואן זוהי גם עיר הולדתו של הפנדה הענק. הלהקה מורכבת ממורים ושחקנים צעירים הלומדים בבי״ס לתרבות ואמנות בצ׳נגדו. המופע מבוסס על ההרמוניה בסין ומציג את הרגשות היפים של אמנות הריקוד הסיני. המורשת העמוקה והקסם הייחודי של תרבות סיצ׳ואן מורגשים באמצעות הפולקלור הצבעוני. מאז הקמתה השתתפה הלהקה בפסטיבלים רבים ברחבי העולם הכוללים את ארה״ב, קנדה, מקסיקו, בלגיה, יפן, טורקיה, דרום קוריאה, אתיופיה ועוד.

מקסיקו

מקסיקו, אדמת האלים, מקום שבו רעם התופים גורם לכדור הארץ לרעוד. ארץ של רקדנים בעלי תשוקה שבה הריקוד מבטא רגשות שונים. רקדנים שדרך הריקוד והתלבושות מתחברים למסורת, להיסטוריה ולעם המקסיקני. הלהקה השתתפה בפסטיבלים בינלאומיים רבים ברחבי העולם כמו בארגנטינה, בוליביה, ברזיל, קובה, ארה״ב, צרפת, נורבגיה ועוד.

הודו

סאטו(Setu), בעברית - ׳גשר׳, מסמל את הקשר בין המורשת המסורתית והתרבותית לבין העם. הלהקה הוקמה בשנת 1991 ומבצעת ריקודים עממיים של הודו. בנוסף, הלהקה זכתה לשבחים רבים מפסטיבלים בינלאומיים רבים כמו בשוודיה, גרמניה, דנמרק, יוון, טיוואן, ישראל, טורקיה ועוד.

סרביה

הלהקה נוסדה בשנת 2001 וכוללת כ-150 רקדנים, זמרים ותזמורת מסורתית בגילים שונים. הריקודים והשירים מייצגים חלקים שונים בסרביה או ממדינות שכנות שבהן שוכנים סרבים. הקבוצה השתתפה בפסטיבלים בינלאומיים רבים באירופה כמו פולין, איטליה, יוון, טורקיה ועוד.

חלק חשוב בלהקה הוא סדנה לעיצוב תלבושות מסורתיות על ידי נשים וגברים בגילים שונים אשר מייצרים בעצמם את התלבושות מחומרים טבעיים ומתוך רצון לשמר את המורשת הבינלאומית.

טורקיה

הלהקה הטורקית מגיעה מאנקרה ומונה כ-150 רקדנים ונגנים בגילים שונים. הריקודים והמוזיקה שומרים את המסורת הטורקית. הלהקה מופיעה בפסטיבלים רבים ברחבי העולם והנוכחות של הרקדנים מורגשת היטב על הבמה וסוחפת את הקהל.

רוסיה

רפרטואר להקה זו מורכב מכוריאוגרפיה מודרנית המבוססת על מסורת הפולקלור והתרבות הרוסית. המנהלת האומנותית היא גב' טטיאנה איזיומובה. מאז היווסדותה של הלהקה ב-1966, הם השקיעו מאמצים רבים והשפיעו על חיי התרבות בעיר, באזור ובמדינה כולה. הלהקה זכתה בפרסים נחשבים בתחרויות ובפסטיבלים ברוסיה ובעולם וביניהם, בולגריה, סין, טורקיה, הודו, סוריה, הולנד, יוגוסלביה ופינלנד.

ברזיל

הלהקה נוסדה ע"י פרופסור קרלוס אנריקה מוריירה על מנת לשקם ולהעביר את הפולקלור אל הקהילה. הלהקה מורכבת בעיקרה מסטודנטים של חינוך גופני וריקודיה בנויים על מחקרה של המסורת הברזילאית.