עיריית נצרת עילית תממן הסדרת שילוט כתובות המגורים בעיר

מועצת העיר אישרה פה אחד את בקשתו של ראש העיר, רונן פלוט, לפטור את התושבים מהתשלום המחויב על פי חוק העזר העירוני

עיריית נצרת עילית יוזמת בימים אלה פרויקט ייחודי להסדרת בלגן כתובות המגורים המאפיין בעיקר את הבתים הישנים בשכונות הוותיקות.

הפרויקט מתבצע בהובלת גזבר העירייה, עדי מלכה, וכולל שלושה שלבים: מיפוי המצב הקיים, הסדרת כתובות המגורים וביצוע הצבת שילוט חדש בהתאם לממצאים.

"ישנם בתים רבים שלא ממוספרים בכלל או נושאים רצף לא הגיוני של מספרים", הסביר הגזבר מלכה, וציין כי מקור הבעיה נעוץ בחוסר סנכרון בין מספרי הבתים התלת-ספרתיים שהעניקו בזמנו חברות הבנייה לעומת המספרים הדו-ספרתיים שהעניקה העירייה. כך, למשל, ברחוב אחד יכול להיות בית שמספרו 14 ולידו בית שמספרו 450. "הבעיה אקוטית בעיקר כשעולה הצורך בשירותי חירום מצילי חיים שלא פעם נאלצים לבזבז זמן יקר על חיפוש כתובת המגורים בעיר", הסביר הגזבר. פרויקט הסדרת כתובות המגורים מתבצע במסגרת תכנית ההתחדשות העירונית.

בישיבת מועצת העיר שהתקיימה ביום רביעי שעבר, ביקש ראש העיר, רונן פלוט, את אישור המליאה שלא לחייב את התושבים בעלויות החלפת השילוט. "אני מבקש להחריג את הפרויקט מחוק העזר העירוני ולא לחייב את התושבים", ביקש פלוט, וציין כי המטרה היא שלכל בית בעיר יהיה שלט חדש, ברור ונושא כתובת מדויקת. "מדובר בהוצאה של כ-600 אלף שקלים שתתפרש על פני שלוש שנים ותתבצע בשלבים ובשיתוף מלא עם התושבים".

כאמור, מועצת העיר אישרה את ההצעה פה אחד, ולפיה באופן חריג, העירייה תממן את הפרויקט ולא תפעיל את חוק העזר העירוני שמחייב את התושבים לשאת בעלויות התקנת השילוט החדש.