יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק (בוז'י) הרצוג, ביקר בנצרת עילית

יו"ר הסוכנות היהודית נפגש עם ראש העיר, רונן פלוט והביע את התרשמותו מהפיתוח המואץ של העיר ונתוני העלייה בקליטת עולים

ביום רביעי שבוע שעבר, בבוקר שלמחרת הבחירות לכנסת, ערך יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק (בוז'י) הרצוג, ביקור רשמי בעיריית נצרת עילית.

הביקור נפתח בקבלת פנים אישית על ידי ראש העיר, רונן פלוט ולאחר מכן התקיים דיון מקצועי באולם המועצה בהשתתפות חברי מועצת העיר: מנחם גנדמן, עירית שחר ומיטל כהן, סגני ראש העיר, אלכס גדלקין ואלכס גופמן , הנהלת העירייה, נציגי קהילות עולים, הקיבוץ העירוני ונציגי תכניות חינוכיות הפועלות בשיתוף הסוכנות היהודית, "שותפות גליל מרכזי", "פותחים עתיד" ונט"ע (נוטעים מצוינות טכנולוגית). ראש העיר פלוט הציג את פעילות העיר בנושא קליטת העלייה והתמקד בפרויקטים ייחודיים לעידוד הגעת משפחות צעירות של עולים במסגרת תכנית תעסוקתית בשיתוף תעשיינים מקומיים. "אני לא מאמין בירידי עלייה בחו"ל אלא בקליטה ישירה באמצעות תעסוקה. עולה שיודע שיש לו מקום עבודה יגיע לעיר." אמר פלוט.

מנהלת האגף לשילוב קהילתי, פאולה לאם-חיים, ציינה כי בשלוש השנים האחרונות הולכת ומתחזקת מגמת העלייה המתמדת במספר העולים המגיעים לעיר, וזאת הודות לפעילות האקטיבית שהעירייה יוזמת יחד עם גורמי וגופי קליטה רשמיים.

שיאו של הביקור והחלק המרגש היה מפגש של יו"ר הסוכנות הרצוג עם עולים חדשים שהגיעו לארץ בחודשים האחרונים ועומדים לחגוג פסח ראשון בישראל.  לכבוד האירוע ערכה העירייה שולחן "סדר לדוגמה" ועליו מיטב מסורת מאכלי החג בצירוף הגדה לפסח וסדר ברכות החג בשפה הרוסית. יו"ר הסוכנות הרצוג לא הסתיר את התרגשותו למראה העולים החדשים "גם אתם יצאתם ממצרים והגעתם לארץ המובטחת" אמר לעולים וברך אותם בחג שמח וכשר.

הביקור הסתיים בשעות הצהריים במפגש עם חברי הקיבוץ העירוני "משעול",  הידוע בפעילותו למען הקהילה ומערכת החינוך בנצרת עילית.