מחברים את העיר לגליל ואת נופיה לתושבים

עיריית נצרת עילית מנצלת את ימי האביב הקרובים ויוזמת סדרת אירועי ימי שישי בטבע בשיתוף קק"ל ורשות הטבע והגנים. המטרה: לחבר את התושבים לנוף המרהיב שמקיף את העיר ומיקומה בלב הגליל

העיר נצרת עילית מוקפת מכל עבריה בנוף גלילי. 70 אחוזים משטחה הם שטחים ירוקים, יערות, חורשות, ונוף טבעי . מיקומה של נצרת עילית, בגובה של 500 מטרים מעל פני הים מאפשר לתושביה להשקיף כמעט מכל נקודה במרחב העירוני לעבר הנוף הגלילי, העמקים, השדות וההרים שמסביבה – כסולות, דבורה ותבור.

מרכיב הנוף שעוטף את העיר היה לאורך כל שנותיה נוכח אבל פסיבי. "למרות שהעיר נמצאת ממש במרכז הגליל, המוטיב הגלילי לא התחבר אליה בתודעה הציבורית.

אם תשאל אנשים מה האסוציאציה שעולה להם בראש כשאומרים נצרת עילית ספק אם המילה גליל בכלל תהיה ברשימה". אמרה מנכלי"ת העירייה חוה בכר, בעצמה תושבת וותיקה בעלת רזומה של 60 שנות מגורים בנצרת עילית.

כך נולדה היוזמה לנצל את ימי האביב הקרובים על מנת לחבר את הטבע לעיר ואת נופיה לתושבים, באמצעות סדרה של אירועי הפנינג שישי בטבע.

אירוע הפתיחה יתקיים ביום שישי הקרוב (22/3) ויכלול שלל אטרקציות שיתקיימו בחורשת הנופלים (ברחוב עטרה בשכונת הר יונה).

האירוע יתקיים בשיתוף רשות הטבע והגנים וקק"ל ותוצרת הארץ. במהלך האירוע תתקיים פעילות מיוחדת בה לחשיפת פרח האירוס הנצרתי - אחד מסמליה של העיר.

מחברים את העיר לגליל ואת נופיה לתושבים