נצרת עילית העניקה אזרחות כבוד ליו"ר מפעל הפיס, עוזי דיין

כאות הוקרה על תרומתו לפיתוח העיר ויישום פרויקטים בתכנית ההתחדשות העירונית

יו"ר דירקטוריון מפעל הפיס, אלוף במיל' עוזי דיין נבחר פה אחד על ידי מועצת העיר נצרת עילית לקבל את תואר הכבוד של העיר. ראש העיר, רונן פלוט, היה זה שהעלה את ההצעה וסביר כי דיין בתפקידו כיו"ר הדירקטוריון, הכתיב במפעל הפיס  מדיניות הרואה בהשקעה בפריפריה יעד ומשימה לאומית. "נצרת עילית בהיותה עיר המחוז ובירת הגליל זוכה לסיוע נרחב ברוח המפקד, שמעורב וקשוב לצרכים המיוחדים של העיר  ותושביה" אמר פלוט.

טקס הענקת אזרחות הכבוד התקיים ביום שלישי השבוע בבית העירייה בהשתתפות חברי מועצת העיר, אנשי ציבור ותושבים רבים. בטקס השתתפו גם סטודנטים המתגוררים בעיר ונהנים ממלגות מפעל הפיס , מנהלי בתי ספר וספורטאים צעירים שמשתמשים במתקני הספורט החדישים שנבנו בסיוע הפיס. "מפעל הפיס נמצא בכל תחומי החיים בעיר, בחינוך, תרבות, תשתיות, ספורט וקהילה. עוזי דיין נרתם בכל הכוח לסייע לנצרת עילית כי הוא מבין את חשיבותה וצורך השעה" אמר ראש העיר פלוט .חברי המועצה מכל סיעות הבית חיזקו את דבריו וציינו כי  העירייה לבדה, למרות התמיכה של משרדי הממשלה, לא הייתה יכולה להוציא לפועל את תכנית ההתחדשות שמוביל ראש העיר, ללא תמיכת מפעל הפיס.

הטקס התקיים במתכונת צנועה בהשתתפות כ 50 איש ביניהם נציגות מצומצמת מטעם מפעל הפיס. עוזי דיין הגיע יחד עם רעייתו פרופסור תמר דיין. "לא כל כך לרגש אותי, אבל הצלחתם" הודה על המחווה וציין כי בשנים האחרונות בולטת אווירה חדשה בעיר נצרת עילית המתאפיינת בנחישות גדולה, התלהבות ועשייה בלתי פוסקת :"מפעל הפיס עוזר למי שעוזר לעצמו, העיר זוכה להקדמת תקציבים בגלל היכולת שלה להוציא לפועל פרויקטים לרווחת התושבים".

הטקס אורגן על ידי המנהל העירוני בעירייה בראשות לאה ספיר. התכנית האומנותית כללה קטעי שירה בביצוע רותם חנניה, סטודנטית תושבת העיר.

נצרת עילית העניקה אזרחות כבוד ליו"ר מפעל הפיס, עוזי דיין