לקראת פתיחת האקסלרטור בנצרת עילית התקיים מפגש יזמים ראשון - 'Meet-up'

האקסלרטור מוקם ביוזמת משרד הכלכלה והתעשייה, הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, מעוף-טק ועיריית נצרת עילית

משרד הכלכלה והתעשייה, הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים באמצעות מעוף טק ועיריית נצרת עילית, קיימו בבית קק"ל למצוינות את אירוע המיט-אפ הראשון לקראת פתיחת המאיץ הטכנולוגי. האירוע נחל הצלחה רבה עם השתתפותם של עשרות יזמים מנצרת עילית והסביבה שנחשפו לאקסלרטור (מאיץ טכנולוגי) החדש שיוקם בעיר, ויפעל במרכז הצעירים. "המפגש נערך במסגרת הפעולות לגיוס מועמדים למאיץ הטכנולוגי וכן הקמת אקוסיסטם יזמי בנצרת עלית", סיפרה מנכלי"ת העירייה, חוה בכר, שמלווה את המיזם יחד עם עוזרה, כליל כנעני. עמית טורמן, מנהל האקסלרטור מטעם מעוף, הציג בפני היזמים כיצד ניתן להשתלב בתכנית המאיץ הטכנולוגי אשר נמצא בשלב ההרשמה בימים אלו. והסביר כי מטרת האקסלרטור היא איתור מיזמים טכנולוגים וחברות בתחילת דרכן והפיכתן לסטרטאפים טכנולוגים עם לקוחות ומשקיעים.

בהמשך, התארחו במפגש איתי בנגד וגלעד אברשי, שני חברי ילדות מנצרת עלית, שהקימו לפני שנה וחצי את חברת MDGO - חברת סטארט-אפ המפתחת טכנולוגיה לזיהוי מהיר של התרחשות תאונה ברכב, והגדרה מהירה של מצב הפצועים, המאפשר לכוחות ההצלה ולבתי החולים להיערך לטיפול נכון.

בנגד, מנכ"ל החברה ואברשי, סמנכ"ל הטכנולוגיה, סיפרו על התהליך הארוך בהקמת המיזם, הקשיים ועל הדרך הנכונה לצלוח אותם, והעניקו טיפים לגיוס כספים ממשקיעים. הרצאתם היוותה מקור השראה עבור היזמים המקומיים ועוררה דיון פורה. האקסלרטור החדש שיפתח בנצרת עילית, הינה תכנית האצה ייחודית בת חצי שנה למיזמים בשלב הפיתוח. המיזמים יקבלו מעטפת שירותים והטבות חסרות תקדים, בסביבה יזמית תומכת היי טק אשר מביאה לצמיחה, פיתוח עסקים, ולשיתופי פעולה דרך היכרות בין חברי ה-Hub והקהילה. במסגרת התכנית, נבנית עבור כל מיזם תכנית עבודה שבועית עם מנטורים מובילים בתחום, שהם בעצמם משקיעים ויזמים, המלווים את התהליך החל מסיוע בהבשלת הרעיון לכדי מיזם, וכלה בסיוע ביצירת Networking ובגיוס מימון והשקעות.

מפגש יזמים לקראת פתיחת האקסלרטור בנצרת עילית