החינוך הממלכתי-דתי בנצרת עילית מתכונן לפתיחתו של בית ספר חדש

טקס הפתיחה החגיגי יתקיים ביום ראשון הבא במעמד ראש העיר רונן פלוט ורב העיר ישעיהו הרצל

עיריית נצרת עילית תחנוך ביום ראשון הקרוב בית ספר חדש שהוקם לאחר 21 שנות קיפאון בבניית בתי ספר חדשים בעיר.

בעירייה מציינים כי בית הספר האחרון שהוקם בנצרת עילית, ביה"ס "יודפת", נפתח בשנת 1998 וכי ב-21 השנים שחלפו מאז, העירייה שיפצה מוסדות חינוך קיימים, אך לא הרחיבה את מערך מבני בתי הספר בעיר. "פתיחה של בית ספר חדש היא יום חג", אמר ראש העיר, רונן פלוט, שהוביל לביצוע הפרויקט בשיתוף משרד החינוך.

ביום חמישי שעבר, לקראת פתיחתו של בית הספר, קיים ראש העיר פלוט ישיבת עבודה עם מנהל החינוך הממ"ד במשרד החינוך, חיים גבאי. בישיבה השתתפו מנהל בי"ס חב"ד דני לוי, מנהלת ביה"ס "בית רבקה", הרבנית זלטה הרצל ומנהל הישיבה התיכונית, הרב חגי שיל"ת. בישיבה נדונו נושאים הקשורים בהעצמת החינוך הממ"ד בעיר שנמצא בצמיחה בשנים האחרונות.

בית הספר חב"ד החדש כולל 6 כיתות לימוד, כיתות מעבדה, חדרי מורים, ומרחבי למידה מיוחדים. בית הספר תוכנן על-פי תפיסות חדשניות המאפשרות שימוש גמיש והתאמה לצרכים משתנים בכל מרחבי המבנה. חצרות בית הספר יהוו חלק ממוקד קהילתי הכולל את כל המתקנים הנדרשים לסביבת לימודים מודרנית. גם הריהוט שהוצב בכיתות יהיה בסטנדרטים גבוהים. "לא התפשרנו על איכות כי מגיע לילדי העיר הכי טוב שיש", הסביר ראש העיר פלוט, וציין כי מבנה בית הספר הוקם  בסטנדרטים גבוהים, הן מבחינה עיצובית והן מבחינה פונקציונלית, כולל שימת דגש על בנייה ירוקה ויישום עקרונות ידידותיים לסביבה.

החינוך הממלכתי-דתי בנצרת עילית מתכונן לפתיחתו של בית ספר חדש