הוצגה תכנית שינוי ייעוד אזור התעשייה ב' בנצרת עילית לשימושי מסחר, משרדים ודיור

"אנחנו רוצים את התעשייה המזהמת מחוץ לאזורי המגורים", מסבירים בעירייה ומודעים למשמעות הכלכלית של המהלך – השבחת ערך הקרקע פי חמש לפחות

ביום שני השבוע התקיימה בלשכתו של ראש עיריית נצרת עילית, רונן פלוט, ישיבה מקצועית ראשונה עם האדריכל איתי זהבי, מתכנן שינוי ייעוד אזור התעשייה ב' לטובת הפיכתו לשימושי מסחר, משרדים ודיור.

ראש העיר פלוט מוביל את המהלך במסגרת מדיניות הוצאת התעשייה המזהמת מאזורי המגורים והחלפתה בתעשייה נקייה, בילוי ומסחר. "אני לא רוצה תעשייה מזהמת בתוך העיר" הסביר פלוט, "יש לנו רשימה ארוכה של יזמים שעומדים בתור ומבקשים הייטק ותעשייה נקייה."

החזון של פלוט מגובה בתכנית המתאר העירונית שקיבלה השבוע תוקף בוועדה המחוזית צפון.

על פי תכנית המתאר, אזור התעשייה ב' צפוי לשנות את ייעודו מתעשייה לשימושי מסחר, משרדים ודיור, ואילו אזור התעשייה ג' יהפוך למרכז בילוי שיכלול פאבים, בתי קפה ומועדונים כמו העיר התחתית של חיפה.

ליישום התכנית יש משמעות רבה המשפיעה על ערך הנכסים. שינוי ייעוד השטח מתעשייה למסחר ומגורים צפוי להשביח את ערכם של הנכסים פי חמש ויותר. בעירייה מודעים למשמעות הכלכלית ומתכוונים לשתף את בעלי הנכסים בתהליך התכנוני. "שיתוף הפעולה וההסכמה של בעלי הנכסים הם מרכיב חשוב בהצלחת התכנית", נמסר מהעירייה בתגובה, וצוין כי בימים הקרובים ישלחו מכתבי עדכון לכל בעלי הנכסים שפועלים באזור התעשייה ב'.

מהנדסת העיר, סבטלנה גרמן, ציינה כי שינוי הייעוד כרוך בהליך ממושך שיחל באישור ראשוני בוועדה המקומית לתכנון ובנייה ואחריו הגשת התכנית לאישור הוועדה המחוזית.

הוצגה תכנית שינוי ייעוד אזור התעשייה ב'