אשכולות חכמים

מנהלי האשכולות בעיריית נצרת עילית יקבלו פניות תושבים און-ליין באמצעות אפליקציה במכשיר הנייד

המרחב העירוני של נצרת עילית חולק לפני כחודשיים לתשעה אשכולות, ובכל אחד מהם הוצמד צוות משימתי שתפקידו לטפל בפניות התושבים ולדאוג לתחזוקה השוטפת של המרחב הציבורי באשכול.

הפרויקט יצא לדרך ביוזמת ראש העיר, רונן פלוט, במתכונת פיילוט באמצעות אגף חזות העיר בהובלת סגן ראש העיר, אלכס גופמן ומנהל האגף, יניב חרוש.

טבילת האש הראשונה של האשכולות הייתה בטיפול במפגעי מזג אוויר כתוצאה מאירועי הסופה, במהלכם צוותי האשכולות הוכיחו את יעילותם הן במהירות התגובה והן באיכות הטיפול בשטח. לאור ההצלחה, הוחלט לחזק את השירות לתושבים על ידי שימוש באפליקציה שמאפשרת חיבור און-ליין לפניות שמתקבלות במוקד העירוני והעברת דיווחים תמונות וסרטונים מהשטח. לצורך כך, צוידו  מנהלי האשכולות במכשירי טלפונים חכמים בהם הותקנה האפליקציה.

מהעירייה נמסר, כי מספרי הטלפונים של  מנהלי האשכולות ישמשו גם את התושבים עצמם והם יוכלו לפנות אליהם באופן ישיר במהלך שעות העבודה. "המעבר ממתכונת עבודה ריכוזית לפרטנית מקצרת את משך זמן ההגעה של הצוותים ויכולת איתור התקלות בעת התרחשותן," אמר ראש העיר פלוט, וציין כי הרעיון שעומד מאחורי האשכולות הוא לייעל ולשפר את השירות לתושב.

אשכולות