העירייה אישרה תקציב מיוחד לשיפוץ בית הכנסת הגדול בנצרת עילית

בית הכנסת יעבור שיפוץ מקיף בהשקעה של למעלה מ 700 אלף ₪

עיריית נצרת עילית אישרה השבוע פרויקט מיוחד במסגרתו ישופץ בית הכנסת המרכזי והוותיק בעיר.

מדובר במבנה בית כנסת מרהיב ביופיו שתוכנן על האדריכל נחום זולוטוב ז"ל, בנוי בארכיטקטורה ייחודית ומוקף בחורשה גדולה בחזיתו עובר שביל הולכי רגל רחב שבעבר חיבר בין חלקי השכונה.

מימין לבית הכנסת נמצא מוזיאון השואה, שבחזיתו עיצב יגאל תומרקין פסל גדול המתפרש על פני שני מפלסים,משמאל משטח מלבני, שממנו נשקפת חצר שקועה ובקצה השני שלה בולטת כיפת בטון הפוכה המוקפת קירות מסך זכוכית, היוצרים אשליה שהכיפה מרחפת באוויר "זהו מבנה יוצא דופן ובעל ערך היסטורי"  מסרה העירייה בתגובה וציינה כי הפרויקט הינו חלק מתכנית ההתחדשות העירונית שמוביל ראש העיר רונן פלוט. הפרויקט יוצא לדרך בסיוע המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל בעלות של למעלה מ 700 אלף ₪". נמסר מהעירייה .