נצרת עילית חוגגת סיגד במתכונת עירונית

החג האתיופי יצוין בשבוע הקרוב באירוע עירוני גדול בהשתתפות אומנים ושפע פעילויות

ביום ראשון הקרוב, 11/11 , עיריית נצרת עילית מתכננת חגיגה גדולה לכבוד  חג הסיגד.

החג שנחגג עד כה על ידי בני העדה האתיופית במתכונת  מצומצמת יהפוך השנה לאירוע עירוני מושקע ופתוח  לכלל תושבי העיר "חג הסיגד הוא הזדמנות נהדרת להכיר מקרוב את מנהגי העדה האתיופית, החג מבטא את  הכמיהה לירושלים ומגלם בתוכו ערכים שמדברים  לכולם" הסביר ראש העיר רונן פלוט.

ביום ראשון הקרוב החל מהשעה 17:00 במרכז קהילתי ניו – יורק בנצרת עילית  ייחגג הסיגד ולראשונה במתכונת עירונית בארגון אגף אירועים עירוניים בשיתוף אגף הקליטה, מחלקת הנוער ומרכז הצעירים. גם משרד לפיתוח הנגב והגליל ומשרד הקליטה שותפים למיזם  שיהיה פתוח לכול תושבי העיר, לא רק לקהילה האתיופית, "האירוע יכלול הופעות של זמרים ואומנים שונים, דוכני מכירה, תלבושות אותנטיות, אוהל  חינה מסורתי ודוכני אוכל ממיטב מאכלי העדה  האתיופית" מסרה מנהלת תחום האירועים בעירייה, רדה ריינס. ראש העיר רונן פלוט שעומד מאחורי המיזם אמר כי העירייה גאה לחגוג את הסיגד וכי בכוונתו להפוך את האירוע במתכונתו העירונית לחלק בלתי נפרד מתכנית האירועים וחגי ישראל :חג הסיגד הוא גם חג הכיסופים לציון ולירושלים, יהודי אתיופיה ראו  תמיד בחג זה, את חגם של כלל ישראל שאיננו נפרד ממסורת ישראל, לא במנהגיו ולא בתכניו."

יצוין כי לפי אמונתם של יהודי אתיופיה, חג הסיגד הראשון התקיים בימי שיבת ציון והוא מתואר בספר נחמיה פרק ט', ולכן חג הסיגד הוא המשך של מסורת עתיקה שלא השתמרה בקרב יהודי אירופה ויהודי ארצות האסלאם. כמו-כן, יש בחג הסיגד מנהגים ותכנים בעלי קשר הדוק למנהגים ולתכנים המקובלים במשך השנים ביהדות אירופה ובארצות האסלאם.